Właśnie tak przyrządzone jajka najczęściej goszczą u mnie na stole.
Składniki:
- 10 ugotowanych na twardo jajek
- 150g pieczarek
- 1 łyżka masła
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz
- majonez
Pieczarki myjemy, po czym kroimy je bardzo drobno. Wrzucam na patelnię wraz z łyżką masła. Dusimy aż do momentu całkowitego odparowania wody.
Jajka kroimy na pół - wyjmujemy z nich żółtka, które drobno siekamy i dodajemy do pieczarek.
Natkę pietruszki myjemy, siekamy i dodajemy do farszu.
Całość krótko dusimy na małym ogniu do połączenia składników.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Do białek w miejsca po żółtkach nakładamy po ok. łyżeczce farszu.
Dekorujemy majonezem.
Jajka faszerowane pieczarkami są the best! Dzięki za dodanie przepisu do akcji pieczarkowej!
OdpowiedzUsuń