piątek, 20 kwietnia 2012

Moje małe Hawaje


Jedno z moich ulubionych połączeń - mięso i owoce ;)


Składniki:

- 4 plastry ananasa z puszki
- 4 kotlety ze schabu o grubości ok. 1,5cm
- dowolne przyprawy ( u mnie sól, pieprz i oregano)
- jajko
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia



W kotletach robimy nożem "kieszonkę", po czym lekko je roztłukujemy, uważając by nie zrobić w nich dziur.
Mięso doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Do każdej kieszonki wkładamy po jednym plastrze ananasa (dla jeszcze lepszego efektu możemy do środka włożyć jeszcze po plasterku żółtego sera).
Kotlety obtaczamy najpierw w bułce, potem w rozbełtanym jajku i znowu w bułce. 
Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor.

2 komentarze:

  1. Zawsze bałam się połączenia owoców i mięsa, ale dzięki połączeniu ananasa z kurczakiem się przekonałam. Świetny przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ananasa i kurczaka dobrze znam, ale w nieco innej wersji - ale zawsze chętnie spróbuję czegoś nowego! :)

    OdpowiedzUsuń